Geschiedenis (Norbert) Singer

Tegenwoordig zijn de “Singer” 911 Porsche’s een hele hype welke je ze steeds vaker voorbij komen in verschillende media. Maar wat is nu eigen een Singer en waar komt nu eigenlijk de naam Singer vandaan?

Norbert Singer is een van de belangrijkste ingenieurs welke vanaf 1970 voor de Porsche Motorsport afdeling in de ontwikkeling van alle 16 Le Mans overwinnende auto’s heeft bijgedragen. De naam “Singer” is dus al since de jaren 70 onmiskenbaar verbonden met Porsche!

“Singer Vehicle Design” is een project van Rob Dickinson welke tijdens zijn carieren als muzikant reeds besmet werd met het Porsche virus. Toen hij voor zijn verhuizing van Engeland naar America (LA) zijn perfect gerestaureerde rechts gestuurde 1978 911 (1 van slechts 14 gemaakt) verkocht begon voor hem in America het avontuur van zijn eerste “resto rod” 911. Met die auto werd hij al snel een bekende verschijning in en rondom LA, en werd hij uiteindelijk ook lid van de exclusieve “R-gruppe” (waarvan hij tot op vandaag deel uitmaakt), en vormde uiteindelijk zijn inspiratie om een ultieme “resto rod” 911 te ontwikkelen en Singer Vehicle Design op te richten.

Een door “Singer” onderhanden genomen Porsche 911 is en blijft in de basis een echte Porsche omdat Singer zich pertinent niet als merk profileren maar inplaats daarvan als ultime restaurateur welke 964 Posrche’s een 2de leven geeft in de vorm van een Resto Rod. Hierbij proberen ze de originele auto op elk mogelijk punt tot in perfectie te modificeren met het ultieme respect voor het originele Porsche luchtgekoelde 911 basis concept.